Våra bloggare

Marianne Gierow

Jag heter Marianne, är 28 år gammal, och halv-svensk, halv-fransyska. Jag kommer från Stockholm men läste juridik i Uppsala där jag fördjupade mig i EU-rätt.

Efter studierna arbetade jag ett halvår på Migrationsverket på deras internationella strategienhet. Jag var dock sugen på att jobba i en internationell miljö och eftersom mitt fokus alltid hade varit på EU arbetet så var jag såklart nyfiken på Bryssel. Under studietiden hade jag varit på ett 4 dagar studiebesök i stan och föll direkt för kontrasterna, alla nationaliteter och känslan av att vara i “Europas hjärta”.

Jag kommer att blogga om mina olika försök att få en fast anställning inom EU och om att bo och leva i Bryssel!

 

Susanne Lindahl

Jag är statsvetare från Uppsala, har jobbat inom offentlig förvaltning på både nationell svensk nivå och i EU. Jag har arbetat två år i Europaparlamentet och sedan 2012 i EU-kommissionen, främst inom generaldirektoratet för trafik och transport.

Mitt jobb som policyhandläggare i kommissionen är varierat, spännande och alltid mycket givande. Det är en oslagbar arbetsplats med enorma möjligheter till ständig vidareutveckling, mycket eget ansvar och intressanta utmaningar. Det tänker jag skriva mer om på den här bloggen så att du också blir sugen på att söka jobb i EU-kommissionen.

Min lediga tid ägnar jag åt skönlitteratur, träning och min franska vallhund Tassa. Hon är en sann europé med belgisk mamma, fransk pappa, svensk matte och tysk husse.

Och hon har ett EU-pass! Det skulle jag också gärna vilja ha en dag.