Studiebesök till EU:s hjärta

Under några dagar i slutet av juni bar det av till Bryssel och Luxemburg för de fyra vinnarna i UHR:s case-tävling. Det var Louise Eklund, Raluca Arsene, Victoria Gunnerek och Victoria Viklund som fick möjlighet att uppleva några olika EU-institutioner från insidan och på så sätt lära sig mer om vad en EU-karriär kan innebära. De fick även uppleva lite av hur det är att bo och leva i hjärtat av Europa, i en storstad som Bryssel och en lite mindre stad som Luxemburg. Läs några av tjejernas betraktelser av sina upplevelser här!

Dagarna i Belgien och Luxemburg var så trevliga och lärorika. Hela evenemanget var väl upplagt och planerat. De människor vi fick träffa var proffsiga och framförallt trevliga och de fick oss att känna oss välkomna och delaktiga. Vi fick lära oss mycket om hur det är att jobba, bo och leva i Bryssel och Luxemburg men självklart också hur det är att jobba inom EU:s institutioner. Efter resan är jag väldigt spänd och förväntansfull över om jag själv kommer hamna på ett sådant jobb, vilket jag hoppas och kommer sträva mot! Vi hann även göra lite turistgrejer, vi såg städerna, fick lära oss om kulturen och historien och åt god mat.
/Louise Eklund

“Efter resan är jag väldigt spänd och förväntansfull över om jag själv kommer hamna på ett sådant jobb, vilket jag hoppas och kommer sträva mot!”
Tusen tack för en fantastiskt välordnad resa! Jag är säker på att jag talar för oss alla fyra när jag säger att vi känt oss så oerhört väl omhändertagna under hela resan, av Petra, Manuela och Charlotta, men också alla de andra EU-medarbetare och praktikanter som vi fick möjlighet att träffa. Alla har verkligen gett ett varmt välkomnande och ett genuint engagemang vid våra besök – sådant uppskattas och inspirerar! Programmet kändes väldigt genomtänkt och gav oss möjlighet att få ett bra helhetsintryck av arbetet i och kring EU:s institutioner. De intryck jag främst bär med mig efter resan är att möjligheterna är oändliga, att det mesta går om man vill och att EU verkar vara en spännande och utvecklande miljö att arbeta i. Jag är väldigt tacksam över att ha fått möjligheten till en så gedigen EU-upplevelse på kort tid!
/Victoria Gunnerek

Tack så himla mycket för de fina dagarna i Bryssel och Luxemburg! Jag har definitivt fått fördjupad kunskap om EU och dess institutioner!
/Raluca Arsene