Studera är silver, praktisera är guld

Vår nuvarande instagrammare på @eurekrytering, Dennis Wikström, skrev nyligen om sina förhoppningar om sin praktik på kommissionen. Nämligen att han hoppades att den skulle göra det lite lättare för honom att söka och få jobb längre fram, när det var dags för det. Både inom EU:s institutioner och inom andra områden.

Under en praktik får man möjlighet att testa och använda sin teoretiska kunskap i, just det, praktiken. Det betyder att den som gör praktik skaffar sig värdefull erfarenhet hos en verklig arbetsgivare. Det innebär dels att man själv bättre kan identifiera sina styrkor och svagheter, dels att en arbetsgivare kan agera referens för dig i din framtida karriär.

Att praktisera i ett annat land kan dessutom innebära att man har möjlighet att lära sig ett nytt språk, och att man träffar människor från andra länder och kulturer. Denna typ av erfarenhet kallas även kulturell kompetens, och är guld värd på en global arbetsmarknad. Det gäller även om du tänker att du vill jobba i Sverige, för det är ju inte säkert att din arbetsgivare är svensk.

Vad är din erfarenhet av att göra praktik? Vill du dela med dig? Då får du gärna höra av dig till oss och berätta!

Mejla till oss på concours@uhr.se

 

/Jenny Lagerlund, kommunikatör UHR

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *